Зоналният съвет на БФС във Велико Търново спря правата на бившия рефер и настоящ футболист Момчил Врайков до разглеждане на случая от Дисциплинарната комисия. На мача в неделя между Янтра (Габрово) и Гигант (Белене) Врайков удари глава и юмрук на младия великотърновски съдия Георги Давидов и логично бе изгонен.

Както вече стана ясно, в 10-ата минута футболист на домакините фаулирал съотборник на Врайков от Гигант в центъра на терена. Реферът отсъдил нарушение за гостите, но на бившият съдия това се видяло малко и започнал настоятелно да иска жълт картон за съперника. Георги Давидов обаче показал такъв на Врайков, който скочил и ударил първо една глава на бившия си колега, а после и юмрук в брадата. Това му донесло и червен картон, като играчът на Белене с мъка бил изведен от терена от съотборниците си.

По всяка вероятност наказанието за Врайков ще е сурово и той ще бъде лишен от състезателни права поне за година. За последно той се прояви около Великден, когато неговия тим бе домакин на Локомотив (Горна Оряховица). Ядосан от обидите на феновете на гостите, Врайков отчупил дървена греда от пейките и хукнал да гони горнооряховските запалянковци. Преди това пък бе отстранен за 2 месеца, когато Гигант гостуваше в Козлодуй, припомня sport-vt. Тогава след края на мача настана масов бой, от който пострадаха някои футболисти на гостите. Ексцесиите обаче били предизвикани от провокациите именно на Момчил Врайков. /БЛИЦ