Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

БФС спря правата на Димитър Бербатов. Не става въпрос обаче за нападателя на Манчестър Юнайтед, а за футболист със същото име, подвизаващ се по бургаските терени.

БЛИЦ разбра, че екипът на аматьорския Равда носи играч със същото име, който след поредния кръг в областното първенство е получил наказание от Дисциплинарната комисия за 1 мач заради натрупани жълти картони.

Зоналният съвет на БФС в Пловдив пък извади от футбола Стефан Стойчев от Тракиец (Катуница). Той няма да играе 1 година, след като беше наказан по член 25 от Дисциплинарния правилник- за удряне и блъскане на съдиите.

Спортно-техническата комисия при ОС на БФС - Перник на свое редовно заседание разгледа догладите на длъжностните лица на прекратената среща от 14-ия кръг на Южната "А" ОФГ между ФК Върба - 1917 (Върба) и ФК Дрен 2011 (Дрен) и наложи следните наказания: Присъжда 0 точки и 0 гола за двата отбора (чл. 24, т. 8 от Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите по футбол). Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според Наредбата на БФС, ако в дадена футболна среща се установи, че и в двата отбора е допусната нередовност, резултатът от нея се анулира и се присъжда 0 /нула/ точки и 0 /нула/ голове и за двата отбора. Същата санкция се налага и в случаите, когато футболна среща не се проведе/завърши по вина на двата участващи отбора.

БФС-Перник наказа другия отбор от село Дрен - ФК Верила, с глоба в размер на 50 лева и последно предупреждение за лишаване от домакинство заради навлизане на публиката на терена и хвърляне на бутилка по съдията. Това е станало по време на срещата от 19-ия кръг на Южната пернишка "А" областна група между Верила и Ботев (Друган), завършила 2:3. Друганци са първи с 31 точки и ако задържат позицията си, могат да участват в баражи за "В" група.