Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС - Велико Търново спря състезателните права на футболиста на Спартак (Плевен) Пламен Илиев. Решението е заради червения картон на юношата на "Левски" по време на двубоя от 16-ия кръг на Северозападна „В" група с Локомотив (Мездра), завършил 2:2.

В 35-ата минута Илиев получи контузия и остана на терена. Гостите от Мездра изкараха топката в тъч, а реферът Георги Давидов отиде да види състоянието на състезателя. Най-неочаквано играчът обиди съдията и той му вдигна червен картон. Реферът е описал всичко в доклада си и се очаква Дисциплинарната комисия да се запознае с действията на 20-годишния халф, както и да изгледа видеозапис от двубоя, за да прецени доколко тежка е вината на Пламен Илиев. Само заради червения картон юношата на "Левски" има сигурни 2 мача наказание.

За момента не е ясно кога ще бъде взето решението. Най-вероятно това ще стане следващата седмица. При всички случаи Пламен Илиев няма да играе за Спартак (Плевен) в събота срещу Видима-Раковски в Севлиево.

Article.jpg