Ръководството на "Ботев" (Пловдив) обяви официално какви са наказанията на футболистите след слабия старт и незадоволителните резултати от началото на сезона. Най-тежко е санкциониран Тодор Тимонов, който ще разтрогне договора си клуба.

Полузащитникът сам избра да скъска контракта, като другата опция пред него бе да се подготвя по индивидуална програма, при стриктно спазване на поетите от клуба ангажименти от подписания с футболиста трудов договор. До това решение се стигна заради несериозното отношение на Тимонов в тренировъчния процес и официалните мачове на отбора.

Заради неспазване на вътрешния правилник в клуба, управата на "Ботев" наказва Николай Манчев с последно предупреждение за изваждане от отбора, отнемане на капитанската лента и солидна финансова санкция.

Ръководството реши още да спре премиите на футболистите за отделните мачове. Те ще бъдат изплатени само при победи в оставащите до края на есенния полусезон двубои.

В мача за Купата на България срещу Малеш (Микрево) "канарчетата" ще бъдат водени от Костадин Видолов. Срещата от 1/16-финалите е в четвъртък от 15:00 часа на стадион "Христо Ботев" и ще се предава директно по Филм+ за абонатите на "Булсатком".