Разследването на най-голямата афера в историята на родния футбол, добила популярност като “Казанската афера” е спряно. Две години след случая, опозорил “Левски”, няма обвиняеми, няма дело, няма го и заподозряният.
 
Българските и руските тайни служби не могат да открият лицето Артур Оганесян, който бе сочен като идеолог на въпросната афера. Скандалът гръмна в навечерието на Вечното дерби през октомври 2009 г.
 
Тогава футболистите Дарко Тасевски, Юсеф Рабех, Зе Соарес и Живко Миланов спешно отпътуваха за Москва, след като клубът получи факс, че Рубин (Казан) иска да купи четиримата играчи за 7 милиона долара.
 
Оказа се, че факсът е бил фалшификат, а от “Левски” не си направили труда да потърсят обратна връзка с руския клуб и моментално пратиха четиримата в Москва. Карето не игра в дербито, което ЦСКА спечели с 2:0.
 
След случая Тодор Батков обвини собствениците на “червените” Димитър Борисов и Иво Иванов, че са инициатори на аферата. ГДБОП разпита двамата, но улики, че босовете на “Титан” са замесени, не бяха открити./БЛИЦ