Мениджърът на Манчестър Юнайтед е на път да взриви обстановката в Англия. Той е накарал централния бранител на тима Рио Фърдинанд да избира между клубния и националния отбор.

Фърдинанд изненадващо бе повикан за предстоящите световни квалификации срещу Сан Марино и Черна гора. Това е първата му повиквателна от юни 2011 година, когато за последен път облече екипа на трите лъва срещу Швейцария.

Мениджърът на Юнайтед обаче е категоричен, че ако Рио се присъедини към националния отбор, това ще повлияе на формата му. За това Сър Алекс е имал разговор на четири очи с бранителя и му е казал да избира между клубния и националния отбор.

”От две години насам Рио се готви по специална програма. Редуваме натоварвания, възстановявания и почивни дни. Правят му се много масажи. Това е ключът към отличната му форма. Лагерът на националния отбор обаче ще наруши подготовката му точно в заключителната фаза на сезона”, обясни Фъргюсън.

От друга страна евентуален отказ на бранителя от предстоящите квалификации може да затвори вратите му към националния отбор и да му попречи да играе на Мондиал 2014 в Бразилия.

Очаква се в близките дни 34-годишният Рио да обяви решението си.