Нова срамна страница в историята на женския футбол в България записаха националките ни в европейската квалификация срещу Унгария. Момичетата на Валентин Чакъров бяха отнесени от съперничките си с 0:9 в последния си мач от група 3. Загубата остави България на последно място с умопомрачителната голова разлика 1:54 от 10 мача и нито една точка.

Дори и резултатът обаче не може да опише това, което се случи на терена в Унгария. Според статистиката нашите момичета са направили само две атаки (!) през целия мач, които не са достигнали дори до наказателното поле. Срамещите името на България футболистки не отправиха нито един удар по посока на вратата на своите домакини. За сравнение – Унгария се отчете с 85 атаки, от които 29 завършиха с удари към вратата. Гледайки статистиката, можем да предположим, че нашите са се отървали от двуцифрен резултат, какъвто обаче бе записан при загубите в предишните два мача. България загуби с 0:10 от Исландия и с 0:11 от Норвегия в предходните двубои.

Припомняме, без да твърдим нищо, че БФС започна жестока борба срещу "черното тото", като атаките са насочени и срещу женския футбол. Повод за това са именно резултати като 0:10 и т.н.

Първото полувреме срещу Унгария днес бе сравнително добро за българките, които инкасираха само 3 гола. В 12-ата и 15-ата минута Ваго заби два гола. До края на първата част Сипош вкара трето попадение.

Истинската голеада бе през второто полувреме. За половин час, от 46-а до 76-а минута, нашите инкасираха шест гола, с което резултатът стана 0:9. Загор, отново Ваго на два пъти, Рач (2) и Падар скъсаха мрежата на България и оформиха поредния срам за момичетата.

Ето кои посрамиха България:
България:
Роксана Шахънска, Вени Сербинска, Станислава Цекова, Лидия Начева, Борислава Кирева, Велина Кошулева, Лилия Костова, Валентина Асенова, Анелия Кокунова, Кристина Петрунова, Валентина Господинова
Резерви: Сатнимира Мътарова, Моника Ражгева, Цвета Дянкова, Симона Петкова, Кремена Проданова, Вероника Гоцева