Единствените двама чужденци в Берое Драган Николич и Игор Таскович от днес не са футболисти на старозагорския тим, съобщава официалният сайт на клуба. Двамата са информирали днес старши треньора Илиан Илиев, че напускат и няма да бъдат на разположение до края на сезона. Като причина те са изтъкнали факта, че от както са в Берое са получили само една заплата, а Таскович е изгонен и от квартирата си в началото на тази седмица.

Председателят на Съвета на Директорите на отбора Дамян Георгиев обясни, че са се разбрали с двамата футболисти и ще им изплатят обезщетение, за да се разрогнат договорите по взаимно съгласие. Двамата сърби дойдоха през лятото в Берое, но не успяха да се наложат в титулярния състав.

"В момента няма къде да играем и как да си намерим нови отбори, но не можем и да останем в Стара Загора, защото няма къде да живеем", каза един от играчите. Те обясниха, че са получили по една заплата от както са в клуба - за месец юли и по 700 лева аванс за август.

Преди няколко дни Игор Таскович заяви пред човек на “Beroe Online”, че е изгонен от квартирата си за неплатени три наема и е настанен от ръководството в хотел "Железник" за два дни. "Никой не ми каза какво става като минат тези два дни, дали ще бъда преместен някъде или не", обясни тогава той./БЛИЦ