Среднощен екшън на базата на "Ботев" (Пловдив) в Коматево спретнаха ядосаните фенове на "канарчетата" след срамното отпадане от Созопол за Купата на България (0:1). Група от 30-ина привърженици посрещна отбора при завръщането му от морето, предадоха колегите от PlovdivDerby, публикувайки кадри от горещото място.

Феновете бяха изключително изнервени и от показаната игра от футболистите. Много от запалянковците, които са били и на мача, изразиха мнение, че играчите нарочно не са искали да победят в тази среща и са ритали топката само напред и в посока, в която е нямало техни съотборници. Пет минути преди рейса на "Ботев" да пристигне на базата по традиция се появи патрулка с петима полицаи и кола с трима сотаджии. Те спряха фенове, които заплашително тръгнаха към играчите. Това принуди бултрасите с крясъци и заплахи да извикат целия тим при тях.

"Пламен, не само един-двама, елате всички!", командваха феновете, след като видяха, че само Пламен Николов и още няколко от съотборниците му решиха да се явят пред феновете.

Най-отпред сред ултрасите застанаха лидерите на тима Йордан Христов, Даниел Златков, Даниел Генов, Пламен Николов и Мариян Огнянов. На по-задна линия останаха по-младите играчи и чужденците. През повечето време двамата помощници на Ермин Шиляк Николай Киров и Санди Сейдиновски стояха на около 30 метра от екшъна, а след около 15 минути при феновете дойде и самия старши треньор, който също разговаря с тях.

Лидерите на "Ботев" бяха категорични, че бойкот няма, а просто резултатите са плод на спортно-технически грешки в мачовете и слаба форма, в която се намира целия отбор. Футболистите се оплакаха и от някои писания в медиите, че бойкотират треньора. Фенове на "Ботев" заявиха, че ако тези игри продължават нито един от тези футболисти няма място в отбор като "Ботев". По крайни привърженици заплашиха играчите, че много скоро могат да влязат в пряк контакт с тях. Псувни и ругатни по футболистите не липсваха, но като цяла разговора между двете страни премина сравнително спокойно.

Бултрасите заявиха на играчите, че искат от тях като наказание за резила в Созопол и загубата на "Лаута" да дарят по една своя заплата или поне част от нея на школата на клуба. Няколко от футболистите изразиха готовност да го направят, а точно в този момент към групата разговарящи бе извикан и шефът на ДЮШ Николай Киров. В крайна сметка над половинчасовия разговор завърши с ултиматум за победа над Славия в София.

Единственият представител на шефовете на "Ботев" на мястото на събитията бе Иван Йотков.




"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016