Фулъм довел в София вратар без картотека в Лига Европа, информира "Стандарт". На мача с ЦСКА (1:1) на 17 септември Паскал Цубербюлер беше записан сред резервите, а титуляр беше Дейвид Стокдейл.

Справка в сайта на УЕФА показва, че Фулъм е картотекирал петима вратари - Шварцер, Стокдейл и юношите Бетинели, Етеридж и Фодерингъм. Въпреки това швейцарецът Цубербюлер беше вписан в тимовия лист и изгледа двубоя от скамейката на "Васил Левски".http://loft1.weltfussball.de/bilder/spieler/gross/3596.jpg

ЦСКА обаче няма шанс да спечели служебна победа, стана ясно вчера. От УЕФА признаха пред "Стандарт", че са направили изключение за Цубербюлер, тъй като от Фулъм са представили медицински, че четирима от картотекираните вратари са контузени.

Мениджърът на Фулъм Рой Ходжсън опита да повтори номера и преди двубоя с Базел на 1 октомври, но този път от УЕФА го отрязаха.

Затова англичаните играха без резервен вратар срещу швейцарците, като при нужда ръкавиците трябваше да сложи халфът Золтан Гера.

В разпоредбите на евроцентралата за Лига Европа изрично е споменато, че отговорността за картотеките на играчите носи клубът, а не длъжностните лица на мач.

В такъв случай, ако Фулъм нямаше разрешение от УЕФА, ЦСКА спокойно можеше да спечели служебно мача. /БЛИЦ