Георги Сърмов официално се завърна в "Левски". След като от "Ботев" (Пловдив) обявиха, че уважават искането му и разтрогнаха договора му, халфът веднага се разбра със "сините" и на "Герена" го представиха като поредното си попълнение.

"След 4-годишна пауза Георги Сърмов се завърна в "Левски". Днес той подписа едногодишен договор с клуба", обявиха от "Герена".

Сърмов се завръща в "Левски" 4 години след като беше продаден на турския Касъмпаша в пакет с Николай Димитров-Хичо. Там той изкара 3 години, a миналото лято беше привлечен в "Ботев" от Станимир Стоилов. Първият престой на Сърмов на "Герена" започна през 2006-а и остана до 2010-а. Със "сините" халфът от Бургас има две шампионски титли.

Още в началото на май БЛИЦ разкри, че Георги Иванов-Гонзо е провел разговори със Сърмов и го убеждава да се върне на "Герена", което днес най-после се случи. Той е второто попълнение на "сините" за деня. Преди часове договор с "Левски" подписа и македонският вратар Кристиян Наумовски.

Сърмов е вторият от "Ботев", който "сините" си връщат това лято след Веселин Минев. Очаква се към "Левски" да се присъедини и още един беглец от пловдивския клуб - бразилецът Луис Педро. Другите нови на "Герена" са:

БОРИСЛАВ СТОЙЧЕВ (защитник, Берое)
ЛЪЧЕЗАР БАЛТАНОВ (халф, Черноморец)
ВАЛЕРИ ДОМОВЧИЙСКИ (нападател, Черно море)
РАДОСЛАВ ДИМИТРОВ (защитник, Славия)
РОМАН ПРОХАЗКА (словак, халф, завърнал се от наем в Спартак Търнава)
СТЕФАНО КУНЧЕВ (вратар, Черноморец)
МИГЕЛ БЕДОЯ СЕКЕЙРОС (испанец, полузащитник, Нумансия)

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа