Той е може би най-голямата легенда на сливенския футбол и една от най-големите въобще у нас. Железен бранител, който носи прякора Майстора, и за когото величия са се изказвали ласкаво. Николай Арабов участва като абсолютен титуляр в квалификациите за Мондиал 86 и на самото световно първенство в Мексико. Мнозина твърдят, че е най-добрият централен защитник в историята на футбола ни, който никога не е носил екипите или на Левски, или на ЦСКА.

В днешни дни обаче големият футболист е застигнат от проблеми, с които иска да се справи. В родния му Сливен се носят редица слухове за проблеми с алкохол и хазарт.

БЛИЦ потърси истината за ситуацията на 66-годишния бивш футболист, който бе наричан и Малайския тигър, от първо лице. Свързахме се с дъщерята на Арабов - Ана, която ни разкри каква е ситуацията.

"Има хора, които не умеят да пият или може би липсва ензим за разграждане. Татко има проблеми, но ги осъзнава. Контролира се и избягва компании...

Заради тъгата си хората намират утеха в пороците. Той е много тъжен, че  не си намери работа в някой отбор. Смята се за виновен, че не е успял да задържи материалното си състояние. Баща ми е достоен човек, но се влияе от хората, лесно се манипулира от сеирджиите. Те стоят цял живот над семейството ми и само чакат, за да ни разкъсат. Те не са направили нищо за България цял живот. Татко е помагал на много хора, никога не е търсил благодарности има голямо сърце, което сега е разбито. Чака пенсията си, но не се знае дали ще може да я вземе, защото не може да събере от клубовете си трудовия стаж. Как да живее достойно човек, след като не разполага с необходимите средства? Не може в центъра на Европа да се случва това и човек като него да е забравен", разказа Ана пред БЛИЦ.



"Баща ми е дал всичко и с помощта на Бог и хората ще живее достойно. Но не усеща подкрепата и залита към пороците. А един порок е приятел с другите пороци... 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

В цял свят се грижат за хората, които са дали съществуването си за родината си. В цял свят им осигуряват достойно съществуване, което е гарантирано от Конституцията. Навремето ни свалиха от самолет за Франция, за да остане баща ми в България. Париж остана в мечтите, а татко плака много тогава. Аз тогава бях дете на 9 години, щях да запомня България красива...", допълва дъщерята на легендарния защитник.

"Наскоро баща ми се зарадва много. Бойко Борисов беше на посещение в Сливен и попитал какво става с Николай Арабов. Беше много щастлив, че все пак се сещат за него", завършва Ана Арабова.