Стадионът на Берое до дни ще се сдобие с ново тревно покритие, информира официалният сайт на клуба. Днес завършва полагането на кореновия слой на рут зоната на официалния терен, а от утре ще започне реденето на близо 8000 кв. м. чимове.
 
Новата висококачествена тревна настилка е внос от Гърция. Същинската дейност по полагането й ще продължи около 4 дни. До края на месеца предстои прекарването на тръбопровод от сондажа към поливния резервоар.
 
“Алтернативният водоизточник е нещо много важно. Нашата цел е по този начин да обезпечим с вода за поливане модерното игрище, в случай, че възникне някакъв вид авария с основния водоизточник“, заяви Илко Русев, член на Съвета на директорите на Берое.
 
В ход е подмяната и на вътрешната предпазна ограда около лекоатлетическата писта на стадиона. В ремонт са и съблекалните на домакините и гостуващия отбор, като се модернизират центъра за рехабилитация, сауната и баните. Паралелно с това ръководството на Берое прави основен ремонт и на 14-те помещения над централната трибуна, като изцяло се променя визията им. Обособена е зала за пресконференции с предвиден интернет достъп за улесняване работата на медиите.
 
Наред с това се ремонтира и южната трибуна, където започва обновяване на фасадата и боядисването й в цветовете на беройската фланелка. Тренировъчното игрище също е в плановете за модернизация. Там вече са доставени всички материали, необходими за изграждането на изкуствен терен. На другото тренировъчно игрище, разположено в най-северната част на стадиона, също ще бъдат положени чимове от естествена трева, като ремонтните дейности се предвижда да приключат до началото на месец август. Там вече е монтиран резервоарът за поливната система.