Стадионът на третодивизионния Кариана (Ерден) получи висока оценка от комисията на БФС, която проведе инспекция на съоръжението във връзка с евентуалното участие на тима в професионалния футбол през следващия сезон.

Кариана е лидер в Северозападната „В“ група, като след есенния дял има една точка аванс пред Литекс и Левски (Левски). Комисията, която проведе инспекцията беше съставена от секретаря на Аматьорската футболна лига Александър Шатровски, отговарящия за женското направление в БФС Тодор Праматаров и шефа на Областния съвет на БФС в Монтана Ангел Стоянов.

Те са останали възхитени от отличния терен в село Ерден, който разполага с поливна система. Нужни са подобрения в съблекалните, да има повече паркоместа за автомобилите и да се увеличи двойно капацитета на трибуните. В момента съоръжението разполага с около 900 покрити седящи места. Трябва да се увеличи и секторът за гости.

„Запознат съм с условията на БФС. Няма да бъде проблем да ги изпълним. За няколко месеца ще направим нужното”, категоричен беше собственикът на Кариана Милан Йосифов.