Пирин (Благоевград) ще посрещне ФК Ураган-1970 (Горно Драглище) на футболната си база в Рилци. Двубоят от 14-ия кръг на областното първенството Зона "Бистрица" е в неделя от 15:00 часа, а домакинството е последно за "орлетата" от есенния дял на шампионата в Пиринската Бундеслига. В последния кръг възпитаниците на Костадин Герганчев са гости в Симитли на отбора от село Полето.

Причината мачът с Ураган тази неделя да се играе в Рилци е зазимяването на терена на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Човекът, който отговаря за поддръжката Росен Кацимерски коментира пред е-79, че са хвърлени специални торове, за да се запази доброто състояние на терена през зимата. Тревното покритие се нуждае от почивка, тъй като напоследък доста се е натоварило. Имаше случаи, когато се играеха по три мача на седмица, което не е нормално.

Положението в Рилци пък е трагично, а състоянието на терените там е много зле, като се има предвид, че там играят мачовете си отборите на Рилци и Атлетик, както и юношеските гарнитури на "орлетата". Пирин вече изигра един официален двубой в Рилци в предишния кръг при победата с 2:0 над съгражданите си от Атлетик (Благоевград).

Мачът в неделя пропуска единствено Иван Йовчев, който е с разтежение. Останалите са здрави.

Пирин е лидер в класирането, като от 13 изиграни мача има 12 победи и 1 загуба и събира 36 точки на върха. Съперникът от Горно Драглище е с 5 победи и 8 загуби и със скромните 15 точки заема 12-о място в таблицата.