Два дни преди сблъсъка от 1/8-финалите за Купата на България между Спартак (Плевен) и ЦСКА въпросът с охраната на мача е един от най-актуалните за ръководството и привържениците на клуба, информират от пресслужбата на третодивизионния тим.

Вчера стана ясно, че плевенската полиция на практика е отказала да охранява срещата като е изтъкнала причината, че стадионът е опасен и не отговаря на твърде много изисквания, необходими за провеждане на такова по масовост мероприятие.

Това е поредното доказателство, че ръководителите, на който и да е футболен клуб в страната може да изпаднат в абсурдното положение да не могат да осигурят охрана за един такъв голям мач, а с това да го обрекат на провал.

При настоящото стечение на обстоятелствата пред шефовете на Спартак остава единствения възможен вариант срещата да бъде охраняване от частна охранителна фирма. На дневен ред обаче изникват нови въпросителни. Ще могат ли частните охранители да се справят с мача? От опита, който е натрупан досега, отговорът е твърде противоречив... Все пак държавните органи на реда ще бъдат разположени извън футболното съоръжение, като при необходимост ще реагират максимално бързо, увериха шефовете на полицията.

Както е известно, Спартак приема ЦСКА в събота от 14:00 часа.