Балкан (Твърдица) постигна изразителна победа със 7:1 в домакинството на Паланките (Бяла паланка) в мач от деветия кръг на областната група на Сливен. В първенството участват едва осем отбора, а лидер с убедителна преднина е Червени войводи (Сливен). 

Футболният отбор от Твърдица не срещна проблеми срещу гостите от Бяла паланка, които се явиха за мача в последния момент и играха с доста по-млад състав в сравнение с този на домакините. По два гола вкараха Станимир Кръстев, Петко Юнгарев и Наим Борисов, а веднъж точен беше и Даниел Михов.

Въпреки изразителната победа със 7:1, малцината фенове на Балкан, посетили двубоя, имаха забележки към своите, които пропиляха още редица изгодни положения пред вратата на гостите.

"Tрябваше да спечелим с повече от 10 гола разлика...", коментираха местните запалянковци.  

Мачът от четвъртото ниво на родния футбол се игра на отлично подготвения терен на бижуто на град Твърдица - стадионът, който има сектор с козирка. Местният тим обаче е на една от последните позиции в класирането - шести от осем отбора. Балкан е с 11 спечелени точки след деветия кръг.