Треньорът на Хасково Стамен Белчев ще заложи на взетия noд наем от ЦСКА Григор Долапчиев в мача с Марек. Причината е, че наставникът не може да използва тарана Димитър Алексиев, както и Станислав Маламов. Двамата са наказани. Дебют за тима може да запише нигерийският халф Ошобе Оладеле, който най-накрая е уреден с картотека в БФС. Белчев обаче все още не е решил дали да го ползва като титуляр.

Марек пък отива на Ямача, за да измие срама от поражението с 0:4 от Локо (Пд), както и да направи опит да съкрати дистанцията от 6 точки с черно-белите, които гостуват на "Герена".

"Настройката ни за този мач ще бъде съвсем различна от тази срещу Локо (Пд), където изобщо не бяхме на нужното ниво. За загубата в Пловдив ни повлияха и проблемите, които имахме с контузени и наказани футболисти. Сега обаче всичко по състава е наред и излизаме с единствената цел за трите точки, които са от изключително значение за нас", каза пред "Тема Спорт" треньорът на Марек Тенчо Тенев.

Той ще може да разчита на завърналия се след наказание десен бек Борислав Николов. Защитното каре ще бъде допълнено от  Виячки, Кавдански и Димо Атанасов. Капитанът Милен Лахчев пък ще застане опорен халф редом до Димитър Петков-Макето. Очаква се на десния фланг на атаката да бъде гласувано доверие на Тодор Колев, който да замени неубедителния в последните мачове Златко Бонев. Отляво в нападение пък по всяка вероятност отново титуляр ще бъде дошлият от Локомотив Сф Александър Манолов. На върха на атаката ще е Рангел Абушев, а за мястото зад него с равни шансове са Еньо Кръстовчев и Павел Петков.