Треньорът на Хасково Стамен Белчев смята, че отборът не е имал достатъчно добри футболисти, за да остане в "А" група. Днес Хасково загуби с 1:3 от Марек в Дупница и вече е напълно сигурно, че ще изпадне като последен в класирането.

"Причините са много. При нас има много проблеми с контузени футболисти, на загрявката травма получи и вратарят. Мечикян, който застана, е с 3-4 тренировки. Митко Алексиев е с разтройство. Играха хора, които не бяха взели участие досега. С тези футболисти – толкова. Причините са много. Няма какво да коментираме други вътрешни неща в клуба. Не ни достигна самочувствие, в много от мачовете много лесни голове допускахме. Майсторството пред гола също липсва”, сподели Белчев веднага след загубата.

Той бе запитан дали можеше да направи нещо повече, ако бе назначен начело на отбора по-рано. "Може би щеше да бъде малко по-различно. С няколко други по-добри футболисти щяхме да стоим много по-добре."

Белчев таи надежди Хасково бързо да се върне в елита.

"Надявам се да няма опасност Хасково да не получи лиценз за „Б” група и да имаме силен отбор, който да се завърне в елита. Няма никаква финансова промяна в клуба. Надявам се скоро да има яснота за бъдещето на хасковския футбол, пък дали ще съм аз или някой друг начело на отбота - няма значение."