Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев даде пресконференция преди мача от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Б 36 Торсхавн (Фарьорски острови) от 20 часа на „Армията“ утре.

 „Това, което знаем за противника, е, че е изключително добре подготвен физически тим. Типичен представител на скандинавската школа. Млади и борбени футболисти. Като физически данни се доближават до БАТЕ Борисов, но не се доближават до тяхното футболно ниво. Въпреки това не бива да бъдат подценявани.

Мисля, че процентите са 50:50 за утрешния мач. Съперникът ни със сигурност не е дошъл на разходка в София и не бива да има никакво подценяване от наша страна“, заяви Белчев.

 „Следваме си програмата, която сме начертали. Мислим за мача в четвъртък, след който за този с Локо Пловдив. ЦСКА е български отбор и когато става въпрос за европейските турнири и честта на България, трябва това да се взима под внимание.  Навсякъде другаде биха отменили мача. Не разбирам защо от Локомотив не се съгласиха. Може би за тях това е най-важният мач.

Новото ти попълнение Тибо Вион не е готово за игра още. Назад е с подготовката и навярно следващите дни няма да бъде готов да играе поне едно полувреме. Ако играе, ще е на много ниско темпо”.

„Ахмед Ахмедов се чувства добре, но не е в тази изходна позиция преди коронавируса. 14 дни да не тренираш е много време. Работим да се възстанови кондиционно и в най-скоро време да достигне нивото преди карантината за него.

 При Петър Занев има усложнения, въпреки че даде два отрицателни теста. Малко по-бавно ще е при него, но се надявам началото на идната седмица да започне тренировка с отбора”, добави наставникът.

„За Петър Жеков? Не е коментиран този вариант да ни помага.

Винаги има разлика когато играеш пред и без публика. През цялото време на мача с БАТЕ чувахме феновете ни. Благодаря им и сигурен съм, че утре пак ще е така и играчите ще усетят подкрепата им, въпреки че ще са извън стадиона. В предния мач бяхме готови с избора за изпълнител на дузпи. Имам шест-седем човека варианти и от тях пет човека ще взема решение да бият, ако се стигне дотам”.

„Искахме да изпратим човек на Базел и Анортозис, но не ни разрешиха за наш представител. Може би за първенствата ще изпратим човек, но нека се концентрираме върху мача, който предстои утре”, завърши Белчев.
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа