Завърналият се в Левски талантлив защитник Стефан Станчев заяви пред БЛИЦ, че гори от желание да играе за любимия отбор.

През есента 20-годишният младежки национал бе под наем в Пирин (Благоевград). Станчев демонстрира отлични игри с екипа на "орлетата", където бързо се утвърди в титулярния състав. Георги Иванов-Гонзо обаче го привика на "Герена" за началото на подготовката, тъй като в негово лице вижда заместника на гласения за продажба в чужбина Живко Миланов.

"Много се радвам, че отново съм в Левски, тук се чувствам като у дома. Първо обаче искам да благодаря на всички в Пирин, които ми дадоха път към футбола в "А" група. Винаги ще помня престоя си в Благоевград, и то само с добро. Преди да заиграя в Пирин имах едва няколко мача с мъжкия отбор на Левски. Първо Станимир Стоилов ме взе, тренирах с тима, записах минути в "А" група, но за нещастие счупих крак и бях дълго време извън терените", заяви Станчев пред БЛИЦ.

"Горя от желание да се наложа в Левски и да печеля трофеи с любимия си отбор. Все още обаче не знам дали със сигурност оставам на "Герена", тъй като всичко зависи от Живко Миланов. Ще играя със "синята" фланелка, ако той бъде продаден. Ако Миланов остане, няма смисъл да седя и да търкам пейката. По-добре ще е да се завърна в Пирин", продължи младият защитник.

"Ще се стремя във всяка тренировка на Левски да давам най-доброто от себе си. Ако оправдавам гласуваното ми доверие съм сигурен, че мога да намеря място сред титулярите. Най-важното е да съм здрав и да нямам контузии. Това го желая от сърце и на съотборниците си", каза още роденият в Смолян талантлив защитник.

"Мога да играя и централен бранител, но на десния бек съм по-силен. Знам, че вече съм готов за големия футбол. Мога да заменя Живко Миланов", завърши младежкият национал.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ