Напусналият Локомотив (Пловдив) треньор на вратарите Радостин Станев обясни мотивите за решението си.

"Това беше много трудно, но здравето и семейството са най-важни. Родния ми град е Варна, а съпругата и дъщеричката ми живеят в Сандански и искам да съм по-близо до тях", разкри Станев пред фенския сайт на "смърфовете".

"Локомотив (Пд) е клуб, към който човек няма как да не се привърже. Самият аз оставам с много приятели и чудесни спомени от "Лаута", допълни още специалистът.

На последното издание на "Черно-бялата Коледа" Радо Станев получи специална награда за изключителния си принос към школата на Локомотив, заради амбициозната си всеотдайна работа с подрастващите вратари на "Лаута".

"Много държа на това признание и за мен то има огромна стойност. Помолих Мишо (б.р. - новоназначеният треньор на вратарите Михаил Ролев) да положи всички усилия да продължи работата си с младите вратари, тъй като сред тях има много талантливи момчета. Споделих му впечатленията си, както и начина си на работа с тях досега. Той е отличен специалист и ще даде много на Локомотив", каза още Станев за lportala.net.