Днес ЦСКА страда, гърчи се в агония, натъпкан в мръсния контейнер от тези, които преди две години го издърпаха от металургичната урна на смъртта. Сега обаче същите тези спасители се превърнаха в убийците на ЦСКА. На твоя ЦСКА, уважаеми привърженико на “червения” отбор.
 
Нима ти е приятно да гледаш, да чуваш и да усещаш със сетивата си как твоят тим загива? Как македонска кукла, дърпана с боклукчийски канап, бута още по-надолу в кофата твоя отбор? Изобщо не се заблуждавай, че при една победа утре злото ще изчезне от “Армията” като с магическа пръчка. Твоят ЦСКА вече е извън борбата за титлата, а европейската квота догодина с всеки изминал кръг се превръща в огромен мираж. Един успех над Рапид няма да повали кризата, защото тя е глобална, космополитна, идваща от най-високите етажи и изяждаща бавно и постепенно ЦСКА. Не победа или победи, а кардинални промени ще избавят твоя отбор.
 
Да, този ЦСКА е на теб, на сърцето, на душата, на чувствата и на емоциите ти. На документи той принадлежи на “Титан”, но истинският собственик си ти. Имам предвид не орките, не наркоманите, а на фена с главно Ф. На запалянкото, който в студ, мраз, облаци, бури и жега винаги е с ЦСКА. На запалянкото, който може през живота си да е сменил пет, шест, десет, та и повече жени, но отбора никога не ще предаде и ще му остане верен докрай. Е, щом наистина си верен до последен дъх, подкрепи утре ЦСКА на Националния стадион. Отиди, протестирай интелигентно, излей болката си по човешки. Покажи, че обичаш не ЦСКА на “Титан”, а онзи ЦСКА, намиращ се в твоето сърце.
 
В един от многобройните рефрени на сектор “Г” се пее: Само ти в сърцата ни... за теб живеем, за тебе ще умрем!”. Сега настъпи моментът не само да изпееш, но и да докажеш това. Сега настъпи моментът да се събуди в теб юнашкото и армейското от съня дълбок. Днес е часът на истината, в който да покажеш на България, та и на света, че искаш колкото се може по-скоро “титаничното” иго да приключи. Защото ЦСКА не бива да се гърчи в кофите на боклук, а да се шири в собствения си дом. Защото ЦСКА не трябва да бъде част от “кралете на боклука”, а да се превърне отново в екзекутор на футболни крале.
Затова, привърженико, ела на стадиона. ЦСКА може да загуби, но ти си длъжен да спечелиш!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ