Станимир Стоилов коментира прекратеното дерби на Пловдив между Локомотив и "Ботев". Съдията Георги Кабаков бе принуден да прекрати срещата в 41-ата минута заради канонадата бомбички, хвърлени от агитката на Локо. Реферът спря два пъти мача от началото, първо в 3-ата минута, а след това окончателно и в 40-ата минута.

"На фона на желанието на двата отбора да играят, на Великден това беше неприятна сцена. В крайна сметка трябва винаги футболът да възтържествува, да се търси позитивизъм, но вече всичко е факт. Съдията извика и двамата треньори, каза, че прекратява срещата заради опасност от раняване на футболисти. Не беше нормална обстановка да се продължи мача. Аз лично подкрепям решението и смятам, че е правилно. Всички единодушно взеха решение, че трябва да се прекрати срещата. Феновете явно бяха решили, че двубоят не трябва да продължи. Простотията в държавата е голяма, затова стигаме до тука. Щеше да стане интересен мач. Футболистите се държаха коректно, съдията също беше на ниво. Аз нося отговорност за отбора и футболистите. Ако съдията не беше взел решение да прекрати мача, аз щях да го направя", каза Стоилов.

"Като футболист помня, че прекъснаха мач Миньор (Перник) - "Левски". Тогава съдията взе изключително точно решение. Като треньор на мача с "Левски" имах подобен случай със Сиони. Съдията каза, че ако до три минути не спрат, ще прекрати срещата. Феновете обаче тогава проявиха разум", допълни треньорът./БЛИЦ