Станимир Стоилов обяви, че изцяло е на страната на Борислав Михайлов и точно той трябва да продължи да ръководи БФС. Днес Мъри се прибра в София, след като класира Астана за 1/16-финалите на Лига Европа. Българският специалист вече съобщи, че повече няма да води казахстанския шампион и тепърва ще умува за бъдещето си. 

"Темата е наистина интересна като тема, ако се разсъждава реално и точно. На всеки конгрес трябва да има кандидати. Любо Пенев е в правото си да се кандидатира, Борислав Михайлов също. Аз съм изключителен привърженик на авторитета и имиджа на Борислав Михайлов. И съм изцяло на страната на Боби", обяви Стоилов.

"Мога и да кажа защо. Първо в момента имаме такъв авторитет в УЕФА и ФИФА, какъвто не сме имали от доста години. Изключае Иван Славков, нямаме друг ръководител, който да има такъв авторитет.
В момента има финансиране в българския футбол с европари, с огромни пари. Когато гледаш българските мачове по телевизия от чужбина, е удоволствие - добри терени, осветени... Това са неща, които БФС ги постигна. А резултати във футбола, в случая национален отбор, отговорността я носят клубовете. Те трябва да създават футболисти, да правят силни отбори и играчи, които да правят силен нациoнален отбор", каза треньорът.

"Нормално е да има битка. Уважавам и Любо Пенев, уважавам всички кандидати. По Европа има над 30 българи, които ходят делегати по мачове, виждам и наши съдии. Доста обикалям по Европа. Даже и на мои мачове е имало делегати българи и българки. Така че БФС подава добри кадри. Да, сигурно има и проблеми, които най-добре ги знае Михайлов. Но такова финансиране, уважение и респект, какъвто в момента имаме във ФИФА и УЕФА, просто е немислимо да имаме", продължи Стоилов.

"Всяко ново начало ще доведе до стартиране от нулата. По-реално е Михайлов да избере един или двама вицепрезиденти, които да развие, и след години, когато реши да напусне, те да поемат нещата. Моите симпатии са изцяло на станата на Борислав Михайлов", добави Мъри. 

Кадри "Спортал":