Националният селекционер Станимир Стоилов призна, че никога няма да се откаже от "сините" си пристрастия, тъй като най-силните си години е изкарал в Левски. Мъри гостува в RING, където сподели, че изпраща неуспешна 2009 година, която е била разочароваща за родния футбол.

"Не се срамувам, че съм "син", дори се гордея с това. Но националният отбор не трябва да се дели на "сини" и "червени". Той е на всички българи и сме длъжни да го подкрепяме. Това не бива да се подлага на дискусия. Рано или късно футболът ни ще тръгне нагоре, дано обаче не е много късно", надява се Стоилов.

"2009 година е неуспешна за националния отбор. Това е така, след като не успяхме да се класираме за световното първенство. Според мен най-сериозните проблеми в отбора са в защита. След отказването на Игор Томашич и контузиите на Александър Тунчев и Илиан Стоянов, положението стана сериозно. Младите футболисти допускат грешки, или не са на нужното ниво. Сега трябва или да чакаме търпеливо някой от младите да се развие или да преквалифицираме някой от другите играчи. Лек светъл лъч се вижда в лицето на Йордан Милиев, но той започна да играе едва в края на сезона. Основеният ни проблем е точно в центъра на защитата. По бековете сме добре, както и по другите зони. Лошото е, че в България имаме 15-16 футболисти, които когато са здрави всичко е добре. Когато обаче има контузии, няма кой да ги замести. Притежаваме силно нападение, но трябва да подобрим цялото ниво на отбора. За да се класираме трябва тези 11 на терена да мислят като един. Направих си труда и си дадох сметка, че от 20 футболисти, които играят навън, 7-8 са редовно на терена, другите не", коментира още Станимир Стоилов.

Мъри смята, че реалната цел пред България може да бъде евентуално участие на бараж за голяма първенство.

"Реалните ни възможности са да отидем на бараж. Проблемите ни обаче идват, когато се контузят важни играчи. Трябва да подобрим и колективните действие в двете фази на играта. Срещу Ейре и в двата мача допуснахме голове след статични положения, а тези две равенства по 1:1 се оказаха фатални. Не може да си правим илюзии, че ще бием Италия. Затова световните квалификации ги загубихме при ремитата в Грузия и Черна гора и загубата срещу Кипър", каза още Мъри. /БЛИЦ