Станимир Стоилов не намери точен отговор за апатичната игра на “Ботев” Пловдив при загубата от ЦСКА с 0:1.

“Особено през първото полувреме не смятам, че това беше нашата игра. След това ни вкараха този гол от рикошет, не успяхме да намерим пътя до изравнително попадение. Липсваше ни самочувствие. Нямам точен отговор защо не се получи играта ни. Прекалено отдадохме инициативата през първото полувреме на ЦСКА. Прекалено бягахме от контрола на топката”, заяви Стоилов.

“В нито един момент не сме коментирали за равен резултат, говорим за футбол, който искаме да играем. Пак подчертавам, когато не си играл както трябва, не може да имаш претенции. Опитваме се да държим отбора в реалните му граници, да си казваме какво сме направили, докъде сме стигнали, днес обаче Ботев не беше достатъчно добър, за да спечели”, допълни наставникът.

На въпрос, защо е направил промени в стартовия състав, Стоилов отговори: “Имаме огромен проблем с натрупани картони още от есента. Във всеки мач по един, двама или трима са застрашени. Ботев има 17-18 футболисти. Ако останалите не могат да играят, за какво са в Ботев?!”

“Не смятам, че е правилно мислите на мен или на някои от футболистите да е било насочено към дербито с Локомотив Пловдив. Опитахме да им обясним, че този мач с ЦСКА е много важен. Ние направихме достатъчно крачки в битката за Европа, нормално е да направим и една назад. Не е толкова страшно. По-страшно ще бъде, ако не играем това, което искаме. Ако от една загуба се сриваме или от една победа се изкачваме, значи нещо не е наред. Във футбола има много победи и загуби, важното е да си извадим точните изводи”, завърши Станимир Стоилов./БЛИЦ