Станимир Стоилов подаде оставка като треньор на "Ботев" Пловдив. Това заяви самият той след победата над "Левски" с 2:0 и отстраняването на "сините" от турнира за Купата на страната. След успеха "канарчетата" продължават на полуфиналите.

"Днес още в 8:30 часа сутринта подадох оставка, считана от утре. Това е моето решение. Мотивите най-вече са, че се създаде негативна обстановка около отбора и в клуба. Играчите са под огромно напрежение. Не желая да бъда причина или фактор този прекрасен отбор да играе под такова напрежение. В момента в "Ботев" се прави грандиозен проект, който не е само за "Ботев" или футбола в Пловдив, а за цяла България и не искам да се стига до нагативизъм. Вече веднъж видях как се развяла прекрасен отбор. Не искам това да се повтори", заяви Станимир Стоилов след мача.

След подадената оставка от страна на Станимир Стоилов се чака отговорът на ръководството на "Ботев", дали ще я приеме. По-рано през деня се появи изказване на Цветан Василев, който каза, че той решава дали Стоилов ще си тръгне, или не.