Треньорът на “Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов похвали утрешния си съперник в “А” група Локомотив (София). Двубоят ще се играе на стадион “Локомотив” в София и започва от 17:00 часа. Мъри призна, че все още няма яснота за евентуалното участие на Сивард Спрокел в мача.
 
“Имахме достатъчно време за възстановяване, чисто физически. Поработихме с отбора, за да нагласим тактиката за предстоящия мач с Локомотив (София). Все още изчакваме да видим какво е състоянието на Спрокел. Надявам се да може да вземе участие по простата причина, че когато сме с максимален брой футболисти, особено в линията на защитата, отборът стои значително по-добре”, призна Стоилов.
 
“Имахме възможност да видим някои от младите играчи през седмицата. Изиграхме една добра контрола, която е по-скоро добра тренировка и се надявам да сме готови за срещата с Локомотив. Аз лично предпочитам цикъл сряда-събота за игра. Правим по два месеца подготовка, за да можем да играем точно в тези 2-3 месеца от първенството на високо ниво”, заяви треньорът на “Ботев” (Пловдив).
 
“Локомотив разполага с голям брой добри и опитни играчи. Във всеки мач правят ротации в състава, така че те ще имат и доста свежи хора. През втория дял на първенството Локомотив (София) има значително израстване като игрово поведение на отбора. Не смятам, че позицията в класирането отговаря на това, което тимът показва”, допълни наставникът на “канарчетата”.
 
“За нас е по-важно да намерим своя ритъм и нашия стил на игра, без да се съобразяваме с противника. Не очаквам, че някой от двата отбора ще има предимство във физическо естество, тъй като Локомотив има доста футболисти. Освен това тимът прави ротации в състава, които не пречат на стабилното представяне на отбора”, завърши Мъри.