ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Станимир Стоилов говори в подкаста „Код Спорт“ за работата си с Иво Ивков и обяви защо го е защитил. Както е известно, през миналата пролет Мъри напусна Левски, след като Ивков беше освободен като изпълнителен директор. Стоилов говори и по болната си тема за стадионите и футболните бази в България.

„Нито аз, нито Ивков сме идеалните работници… Сигурно имаме грешки. Аз не съм го назначавал. Ивков дойде назначен от собственика Сираков. Познавали сме се на „здравей – здрасти“, „Иво, как си, що си?“ – повече покрай баща му Кирил Ивков. След това видях как работи. Имахме доста спорове за Левски. Но видях колко честно и почтено се бори за клуба. И защитаваше Левски даже от неправилните договори, неправилните неща. Нямаше как аз да не подкрепя човек, когото виждам как се бори за Левски. Да, може би и той грешеше на много места. Можехме да бъдем по-комуникативни и двамата. Но ние водихме кървава битка, за да се управлява Левски от хората, които получаваме заплати от клуба. На нас ни плащаше Левски, за да го изкараме от блатото“, заяви Стоилов.

„Най-големият клуб Левски беше докаран до фалит, защото не можеха да го управляват. Или защото се инвестираше във футболисти, които нищо не могат да донесат на клуба. През последните две години Левски показа колко може да печели. Това никой не го интересуваше преди. Никой не искаше да го интересува! Ден да мине, друг да дойде. Иначе на приказки всякакъв вид прякори могат да ти измислят, всякакъв вид лъжи. Да работиш в Левски и да наблюдаваш как фалира клуба, или да рушиш всеки ден нещо и да си зариваш главата в пясъка е престъпление. А това е клуб, който само от привържениците гарантира 70% от бюджета“, допълни Мъри.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

„Аз продължавам да държа, че стадионите, терените и базите в България трябва да се подобрят, въпреки че получих обидни квалификации. Тя глупостта ходи по хората. Тези същите цял живот си търсят някакви оправдания да ме наричат под някаква форма, а накрая истината излиза и аз се оказвам прав. Както и да те наричат, важно е какво си оставил. CV-то, както казваме във футбола, е важно. Там имам титли и купи. С тях на много хора, ако им затворя входовете със спечелените отличия като футболист и треньор, няма да могат да излязат през вратата“, заяви 57-годишният треньор на турския Гьозтепе.

„Аз искам условия за футбол и продължавам да искам. В България нищо не се е променило кой знае какво. Малко се подобриха терените, но не достатъчно. Отдолу играем на ниви, на замръзнали терени, на лоши условия за хората. Направихме различни видове предложения, за да се подобри обстановката за работа във футбола. Единственото, което чуваш в България е: Няма как да стане и не може да стане. Това е първият отговор, който чуваш от всеки вид ръководител. Винаги имаме някакво извинение. Българският футбол е тотално изостанал като материална база. Два отбора имат тренировъчни бази в България. Срамна работа“, призна Станимир Стоилов.

 

@kodsportbg Мъри Стоилов: Иво Ивков защитаваше Левски #кодспорт #кодспортподкаст #спорт #футбол #подкаст #ивоивков #станимирстоилов #мъристоилов #мъристоилов #левски #левскисофия ♬ original sound  - kodsportbg