Станимир Стоилов има солидна оферта от руски клуб, научи БЛИЦ. По всяка вероятност става дума за опашкаря в местната Висша лига Волга. Треньорът на тима от Нижни Новгород Гаджи Гаджиев е пред уволнение. При нова издънка ръководството на клуба ще го освободи, пишат медиите в страната. Волга е предпоследен в класирането с 4 т. след 9 изиграни кръга.

Мъри Стоилов, който е без работа от август 2011 г., е бил препоръчан на шефовете на клуба от мениджъра Мирчо Димитров, който е с отлични позиции в страните от бившия СССР.

Както е известно, Стоилов е сред вариантите за нов треньор на Омония (Никозия). Там негови конкуренти за поста са македонецът Тони Савевски, португалецът Мануел Машадо и гъркът Маринос Узунидис.

Ръководството на “детелините” уволни досегашният наставник на отбора заради лошия старт на сезона и в близките 2-3 дни се очаква да избере нов наставник. Специална комисия, начело на която е първият вицепрезидент на клуба Стелиос Милонас, ще разгледа кандидатурите и ще вземе окончателно решение.

45-годишният Станимир Стоилов бе начело на друг кипърски гранд Анортозис през 2011 година и е добре познат на Острова на Афродита. Македонецът Савевски е водил Омония от 2002 до 2004 година. Португалецът Мануел Мачадо сега е начело на гръцкия Арис, работил е още в Спортинг (Брага), Насионал (Мадейра) и Витория (Гимараеш). Гъркът Маринос Узунидис ръководеше тима на Апоел (Никозия).