Станимир Стоилов остана доволен от успеха на „Ботев“ с 2:1 над лидера Литекс в първи мач от 16-ия кръг на А група. В част от изказването си обаче треньорът за пореден път се оправда с лошите терени, които са станали причина за загубата на точки в последните мачове.

„Бяхме под голямо напрежение с оглед на негативните резултати напоследък и липсата на публика. Стратегията, която избрахме, донякъде сработи. Беше време да се върнем на пътя на победата. Теренът беше в отлично състояние и направихме добър мач. Поздравявам и двата отбора за играта днес“, коментира Стоилов.

„Имахме идея да прекъснем тяхната игра и да използваме нашите възможности пред вратата им. Част от футболистите ми не са в оптимална форма. Стратегията, която избрахме да блокираме центъра, успяхме да я осъществим. Можеше да вкараме още, но можеше и да получим. Не искам да се успокояваме. Искам отборът да е амбициран да се върне там, където му е мястото“, допълни наставникът.

„Двата мача, които загубихме, се изиграха на много лош терен. Ще се опитаме да спечелим максимален брой точки до Коледа. Когато всички играчи са здрави и в оптимална форма, „Ботев“ ще изглежда много добре и ще показва по добър футбол.“

Стоилов коментира и поведението на феновете, които реагираха бурно срещу футболистите и треньорите след слабите резултати:
„Нашите футболисти също ги боли, когато губят. Срещата със собственика - нормално, когато нещата не са както трябва, да има разговори. Аз никога не съм се притеснявал за моя пост, а за развитието и играта на отбора. Днес бяхме под напрежение, но победихме и отбелязахме два красиви гола.“