Станимир Стоилов коментира елиминирането на Зрински Мостар след победата с 2:0 в реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. В третия кръг "Ботев" Пловдив ще играе с Щутгарт.

"Спечелихме мача с тактика, дисциплина, контролирахме топката. Чакахме нашите ситуации, дойдоха накрая, но така е по-сладко. "Ботев" изигра типичен европейски мач. Гостите добре се групираха, трудно намирахме път към вратата. В днешния мач исках малко повече от атакуващите футболисти, малко повече увереност, самочувствие. В средата на терена направихме добър мач. Но за да бъдем честни, не мяхме поставени под огпромно напрежение, тъй като играхме добре в защита.

Смятам, че това е стилът, който трябва да усъвършенстваме в евромачовете, без емоционални изблици, без излишни емоции. Търпеливо чакахме своите шансове, някои пропуснахме, други вкарахме. В крайна сметка чиста победа с 2:0 и съм доволен, че "Ботев" ще има възможност да играе срещу сериозен съперник, какъвто е Щутгарт. Това си го заслужиха и футболисти, и фенове, и ръководителите", заяви Стоилов.

"Напоследък играят едни и същи футболисти, които смятахме, че са в най-добро състояние. Имахме желание да вървим напред в Европа, затова не правим много ротации, играят тези в най-добро състояние. Нататък всички ще получат шанс за изява", коментира още наставникът.

"За мен няма никакво значение къде е първият мач с Щутгарт. Плюс за нас ще бъде, че няма да имаме дълго пътуване, идваме до Бургас. Искам първо да видя Щутгарт като игра, като поведение, за да мога да говоря по-конкретно. Не е първият случай, в който български отбор побеждава по-добър отбор или фаворит, както и да загуби от аутсайдер. Който подцени даден мач или съперник, може да си изпати, това важи и за нас", каза Стоилов за мачовете с Щутгарт.