Бившият спортен директор на Левски Станислав Ангелов опроверга информациите, че е бил освободен от поста. Той разкри, че лично сам е взел решението да напусне, тъй като иска да насочи усилията си върху работата с млади футболист. Това е причината да пожелае да остане на работа в школата на "Раковски"

"Налага се сам да застана пред вас, тъй като по-голямата част от екипа е в Кипър. Вече не съм спортен директор на Левски и много държах да изясня ситуацията. Не ми харесва начина, по-който се прекалява със спекулациите по тази тема. Всички знаем колко е важно за "синята" общественост кой е ръководител и кой каква длъжност заема.  Аз сам взех решението да се оттегля от поста. Причината - това не е моето амплоа. Аз искам да работя с младите футболисти и вярвам, че това е работата за мен. Моята визия и философия е да се изграждат повече млади футболисти. Това не мисля, че може към момента да се случи в България в скоро време", сподели Ангелов на специална пресконференция на "Герена".

Той отрече категорично да е влизал в конфликт с хора от клуба: "В никакъв случай не съм имал несъответствия с ръководството. Ние съумяхме да създадем организация, политика. Вчера играха и млади момчетата в контролата ни с Уйпещ. Но трябва много работа в школите и отдаденост. Държа да отбележа също, че конфликт между мен и Топузаков няма. За това излизам пред вас. Винаги сме работили в добър синхрон. Драми няма. Искам да споделя, че няма да правя мениджърски агенции и т.н. Ще си работя в Левски и ще се старая да изградя футболисти. На този етап това е моето желание. След години ще видим дали ще приключа на друга скорост".

"Естествено, че вярвам, че можем да се борим за титлата. Видях в последните 6 месеца как работиха Топузаков и момчетата. Има колектив и са сплотени. А и не е задължително най-добрият отбор да стане шампион. През 2007 бяхме с класи над останалите, но ни падна мотивацията", добави той.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига