Старши треньорът на Левски Станислав Генчев говори пред медиите преди шампионатния мач с Берое. Двубоят е на „Герена“ от 19 часа утре.

„Още от първия ден казах на футболистите, че ни очаква труден двубой срещу много добре организиран отбор, който е спечелил почти всичките си гостувания и играе силно и агресивно в гостуванията си. Най-малкото подценяване на Берое ще ни изиграе лоша шега. Три точки се дават за победи и срещу ЦСКА, и срещу Берое“, започна Генчев.

„Вкъщи и стените помагат. Домакинските мачове са много важни за нас, защото играем пред многобройна публика. Надявам се утре да зарадваме нашите привърженици с добра игра и победа.

Карлос Охене започна тренировки вчера, ще преценим в последния момент дали ще бъде на терена. Кристиан Макун е под въпрос, Келиан ван дер Каап тренира, но при него проблемът ще се реши с оперативна намеса. Евертон Бала също остава под голяма въпросителна“, добави треньорът.

„Относно наказанието ни. От БФС трябва да отговорят какво нередно са видели. От много време е нямало дерби, което е преминало по толкова благоприятен начин. Феновете се държаха така, както трябва да бъде. Може да е имало хвърляне на запалки или бутилки вода, за което клубовете трябва да бъдат глобявани. Ние обаче не можем да контролираме какво да скандират нашите фенове. Подкрепям позицията на клуба и трябва да се вземат мерки в това отношение. Това са грешни пари, не трябва да бъдем глобявани за такива неща. Не смятам, че санкциите от БФС помагат с възпитателен ефект, а напротив, усложнява ситуацията на клубовете“, заяви Генчев.

„Щях да дам червен картон на Лиъм Купър в първата ситуация, след това бих отсъдил и дузпа за ЦСКА“, каза още треньорът.