Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Треньорът на Левски Станислав Генчев е поискал от ръководството да бъде привлечен централен защитник със силен ляв крак. Той иска играч с профила на Хосе Кордоба, тъй като опитът от досегашните летни контроли показва, че използването на Цунами в центъра на защитата не дава нужните резултати.

При победата с 5:0 над Септември (София) в събота съперникът няколко пъти излизаше в опасна ситуация пред Пламен Андреев именно от тази зона. Именно заради това Генчев иска профилиран централен защитник с ляв крак. Набелязаният на „Герена“ хърватин Марко Столник не отговаря напълно на това изискване заради по-силния си десен крак.

До намирането на истински наследник на Хосе Кордоба Цунами ще продължи да играе в сърцето на отбраната, а като ляв бек ще действа новото попълнение Майкон. Срещу Септември дори младият Борислав Рупанов беше пробван като централен защитник, въпреки че основно играе в средата на атаката.

Основен трансферен приоритет на Левски си остава намирането на дефанзивен халф, който да има пропорциите и стила на игра на Андриан Краев.