Новият треньор на Локомотив (София) Станислав Генчев гостува в предаването „Арена Спорт“ по БНТ. Той заяви, че за него работата при „железничарите“ не е крачка назад в кариерата, след като преди това е водил Лудогорец. Генчев призна, че търси футболисти на определи позиции, които да заменят играчите с изтичащи договори.

"Локомотив е сериозно име в българския футбол, отбор с традиции, който заслужава да показва добър футбол. Не се замислих да приема офертата на клуба. Ако смятах, че е крачка назад, нямаше да я направя. За мен ще бъде удоволствие да работя в клуба“, сподели Генчев.

"Времето за подготовка е малко, защото първенството започва рано. Има играч с изтичащи договори, а не искаме да градим отбор от нулата. Затова търсим футболисти на определени позиции. Иска ми се отборът да не играе периферна роля в българското първенство, а да играе добър и печеливш футбол", допълни 41-годишният специалист.

"Вкъщи и стените помагат. Важно е да имаме подкрепата на повече хора, защото футболистите се чувстват по-уверени вкъщи. Г-н Василев каза, че най-късно до втория кръг отборът ще играе в "Надежда", заяви треньорът на Локомотив (Пловдив).