Старши треньорът на Левски – Станислав Генчев, остана доволен от победата с 1:0 над Хебър от 6-ия кръг, но не и от играта на „сините“.

„Единственото, от което сме доволни днес, е победата. Играта беше далеч от това, което искаме, защото футболистите могат повече. Началото за нас беше чудесно, но след това се отпуснахме и позволихме Хебър да ни направи много опасни контраатаки, при които можеше да вкара. Подценявахме ситуациите в защита. Играта ни днес беше много, много под нашите възможности“, каза младият наставник минути след края на мача на стадион „Георги Аспарухов“.

Той опита да открои причините за недотам концентрираната игра на „сините“: „За умора не може да става и дума. Ранният гол ни успокои и си мислехме, че по-лесно ще стигаме до ситуации. Днес играхме много бавно с топката и това ни попречи да създадем голови положения“.

„Всяка победа е важна, тази беше изключително трудна. Надявам се и знам, че ще има реакция при отбора. Днешното ни поведение няма да доведе до нищо добро. Играчите имат много по-големи възможности от това, което показаха днес и работата на треньорите е да ги накараме да играят така, както могат“, заяви още той.

„Не мога да кажа, че ни дава предимство, защото Хебър днес игра в тази система. За нас е предимство, че вече трети мач противникът играе в такава система. Спартак Варна бележи забележителен напредък и смятам, че ще се получи хубав мач“, завърши Генчев с поглед към мача срещу Спартак Варна.