За трета поредна година Фондация “Скапто” организира благотворителен турнир по минифутбол в зала "Скаптопара" в Благоевград. ScaptoCup2019 отново предизвиква огромен интерес, а футболният елит на България се включва в надпреварата. Титлата от миналата година ще защитава тимът на Станислав Костов.

Голмайстоът на Левски се възстановява все още от тежка контузия, но ще бъде в залата в Благоевград и ще дава наставления на съотборниците си в мачовете, като феновете ще могат да си направят снимки с него и да си вземат автографи.

На терена ще видим и звездата на ЦСКА Николай Бодуров заедно със Станислав Манолев. Капитанът на Лудогорец, който ежегодно подкрепя ScaptoCup – Светослав Дяков, също ще вземе участие и ще има свой отбор. Сред останалите участници са легендарният Иван Цветков, Петър Златинов и още редица големи футболни имена. 

И тази година футболните си качества ще демонстрират талантите на България от детските школи на Пирин (Благоевград), Пирин 2001, Марек (Дупница), Орлетата (Благоевград), Хлапетата (Благоевград) и други. 

ScaptoCup 2019 ще се проведе от 20 до 22 декември, а средствата ще бъдат дарени за модернизация на Операционна зала в Родилно отделение, както и Детско отделение към МБАЛ Благоевград. Миналата година, благодарение на подкрепата към ScaptoCup, бяха събрани над 25 000 лева, които бяха предоставени на Родилно отделение и отделението по патологична бременност към МБАЛ Благоевград.