Офанзивният футболист на ЦСКА Станислав Шопов получи наградата си за Играч №1 на 23 кръг на efbet Лига. Той заслужи приза с двете си попадения и една асистенция за победата на „армейците“с 3:0 над Берое на 3 март. За Шопов са гласували 9 от общо 18 треньори, дали своя вот.

„Не съм от хората, на които ще им повлияе шумотевицата. Радвам се, когато се пише за мен, но винаги съм здраво стъпил на земята, продължавам да работя по същия начин. Не се задоволявам с това да съм Играч на кръга, надявам се да продължавам по същия начин да радвам нашата публика и да нося точки на ЦСКА“, заяви Шопов.

„Най-добре се чувствам зад гърба на нашите нападатели, като №10. Това се видя на мача с Берое. Но където треньорът прецени и ме сложи, винаги ще давам 100% и ще гледам да не го разочаровам. Имах един труден период, в който не играех, но и за момент не съм се отказал, продължих да тренирам, даже още повече. Доста дълго време чаках шанса и се радвам, че го сграбчих.“

„Щастлив съм да играя за ЦСКА. Ако нещо е трябвало да стане, щяло да се случи. Повечето неща ги научавах от журналистите, винаги съм фокусиран върху ЦСКА, а не върху Ботев (Пловдив)“, категоричен бе футболистът относно слуховете за негов трансфер в Ботев Пловдив през зимата.

„Срещите срещу Ботев (Пловдив) са по-различни за мен, защото съм прекарал 11 години в този клуб. Там съм израснал и съм направил първите си стъпки в професионалния футбол, но сега съм в ЦСКА - най-големият клуб в България. Мачовете с Ботев (Пловдив) и Левски са много важни и се надяваме да излезем с положителен резултат от тях“, каза 22-годишният Шопов за предстоящите мачове с „канарчетата“ за Купата.

„Имаше запитвания от много други отбори от България, а и не само. Още като разбрах за интереса от ЦСКА, отклоних другите неща настрани. Когато ЦСКА те поиска, нямаш избор, освен да отидеш там. Винаги ще бъда благодарен на клуба, собствениците и ръководството, че ми подадоха ръка и се надявам да не ги разочаровам“, допълни халфът на ЦСКА.

Той призна, че няма спомен от последната шампионска титла на ЦСКА: „Нямам много голям спомен от нея. Време е да се прекъсне дългата серия, всички цесекари са зажаднели за този момент. Миналата година бяхме на една точка, надявам се тази година да я вземем. Имаме също и Купа, не сме фокусирани само и единствено върху титлата, като времето ще покаже какво ще се случи след края на сезона“.

„За мен е чест да ме сравняват с такъв футболист като Тодор Неделев. Всеки ден тренирахме заедно и накрая започнах и да играя мачове с него. Невероятен футболист и се надявам да постигна дори повече от това, което той е постигнал. Сигурен съм, че няма да ми се разсърди, ако говоря това. Знам колко е отдаден на футбола и за мен е чест, че съм играл срещу Тодор Неделев.“