Защитникът на ПФК Бургас Станислав Жеков изрази желанието си догодина Нефтохимик да атакува "А" група. Тачо се завърна в клуба на сърцето си през зимата, след като стана ясно, че ПФК Бургас и „шейховете“ ще се обединят.

„Ясно е, че тази година няма как да влезем в „А“ група. Искам обаче през следващия сезон да атакуваме елита. Мястото на Нефтохимик е там. Освен, че е най-успешният бургаски отбор, той е и клубът с най-многобройни и верни фенове. Виждате, че те не оставиха любимците си дори и в „А“ Областна футболна група и благодарение на тях клубът е жив. Не знам да има друг такъв аналог в България. Искам отново да мачкам с екипа на Нефтохимик в „А“ група. Ще помагам с каквото мога на любимия клуб. Мисля, че имам какво още да дам Нефтохимик, но това най-добре ще преценят треньорите“, коментира за "Трибуна Бургас"  Станислав Жеков, който е на 35 години.

В най-силните си години Тачо имаше славата на един от най-добрите персонални пазачи в България. В това се убедиха и нападатели като Миливое Новакович, Георги Иванов-Гонзо, Владимир Манчев и дори станалият по-късно реализатор номер 1 на Висшата лига Димитър Бербатов. Именно това, както и пълното раздаване за Нефтохимик, му спечелиха правото да бъде любимец на „зелените“ фенове.