Промените в Локомотив (Пловдив) продължават след смяната на собствеността и идването на треньора Неделчо Матушев, който наследи Емил Велев. БЛИЦ разбра, че от "Лаута" още преди дни си е тръгнал Славчо Шоколаров, който беше привлечен по настояването на Кокала. Днес групата на напускащите се увеличи, след като със "смърфовете" се разделиха и двамата нападатели - Станко Йовчев и Петър Атанасов.
 
Бившият нападател на ЦСКА се надявал да си намери друг отбор срещу значително по-висока заплата от предлаганата му в Локомотив (Пловдив). БЛИЦ разбра, че след напускането на Коко Динев таванът на месечните възнаграждения при "черно-белите" щял да бъде 1700 лева.

Същото е положението и с Шоколоров и Атанасов, които също очакват трансфери в клубове, където е по-добро финансовото положение.

Припомняме, че след идването на Матушев Локомотив (Пловдив) се раздели още с Мартин Луков, Георги Никифоров, Владимир Панфьоров, Цветан Варсанов, Димитър Мичков, Виана Денис, Абдулае Колибали, Марко Ристич, Антонио Цанков и Ели Маркес. Както е известно, по-рано напуснаха Спас Делев, Здравко Лазаров и др.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка