"Важното е, че сме на 1/2-финал. Това за мен само по себе си е голям успех, въпреки че днес не се получи добра игра на нашия отбор", коментира Александър Станков след победата с 2:0 над Добруджа в реванша от 1/4-финалите за Купата на България.

Локо (Пд) отстрани втородивизионния си съперник с общ резултат от 5:0, а Станков намери частично утешение в успеха след поражението от "Ботев" с 1:2 в дербито на Пловдив.

„След голямото разочарование, което абсолютно всички имахме, бе нормално да има напрежение. Все още не е отминала болката от загубата срещу "Ботев". Добре дошъл бе положителният резултат, защото това помогна обстановката да се преобърне. С пет гола продължаваме на полуфинал и се надявам да достигнем и финал, което с оглед на всички проблеми, които имаме, това ще е най-важното за мен като оценка“, коментира Станков.

„Предпочитание за противник нямам. На тази фаза противниците са достатъчно квалитетни. Ние сме длъжни да се съобразим с жребия и да опитаме да достигнем, колкото се може по-напред", добави наставникът на Локо (Пд).

"Диего е в добро състояние. Болката, която получи е от удара и проблемът с него не е сериозен. Камбуров няма да може да тренира тези дни. Евентуално ще започне в понеделник. На Тунчев предстои изграждане на зъб, което ще го извади вероятно и за мача срещу "Левски", каза още Сашо Станков.

Този уикенд "смърфовете" нямат мач и почиват, а на 27 март (четвъртък) приемат "Левски" в среща от 29-ия кръг на "А" група.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ