Треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков сподели след изразителното 5:0 над Витоша (Бистрица) в първия 1/8-финал за Купата на България, че не е очаквал толкова лесен успех. Спецът е доволен от включването на футболистите, които по-рядко получават шанс за изява. Станков също така каза, че след като преднината на тима му е набъбнала до 4:0 е дал указания на играчите си да намалят оборотите и да съхраняват сили за предстоящото в понеделник домакинство на Черно море.
 
"Не съм очаквал, че ще е толкова лесен мач. Трябваше да победим с чист резултат. Хубаво е, че го постигнахме, за да се концентрираме изцяло за мача с Черно море", каза Станков след победата над Тигрите, за които в игра не влезе вписаният сред резервите Бойко Борисов.

"Днес имах възможност да дам шанс на тези, които по-рядко играят, за да поддържаме ниво. Не е тайна, че имаме много кадрови проблеми. Пет човека са извън строя. Затова е хубаво да играят другите и да бъдат готови да се включват в тежките мачове", каза наставникът на Локо (Пд).

"Имаше старание. След като стана 4:0 понамаля темпото. Това бяха и инструкциите ми, тъй като трябваше да съхраним сили за Черно море", сподели още Станков.

"Доволен съм от включването на Тижани Белаид. Той определено е добър футболист, който ще ни помогне. Но си пролича, че още не е готов и има да наваксва. Ще работим допълнително с него. Радващото е, че с импровизацията и решенията в офанзивен план, ще ни е полезен", добави Сашо Станков.