Масираните ремонтни дейности на стадиона с Стара Загора дадоха резултат и още през тази година стадион "Берое" ще е домакин на срещи от високо европейско ниво, съобщава "Берое онлайн". Европейската квалификация за юноши младша възраст (до 17 години) от група 4 ще е в три града от Южна България - Стара Загора, Сливен и Раднево. На стадионът под Аязмото ще се изиграят двата най-интересни мачове - на 21 октомври между България и Испания и на 24 октомври между Полша и Испания.

България U17 попадна в група 4 на квалификациите за европейско първенство заедно с Испания, Полша и Азербайджан.

Квалификациите за европейско първенство в тази възтаст се състоят от 13 групи по 4 отбора. Всички отбори участват в мини-турнири като една страна е домакин. Най-добрите два отбора от всяка група, както и двата най-добре класирани трети отбора сред всички групи продължават напред.

Следва елитен кръг, който ще се играе през пролетта. 28-те класирани отбора играят в 7 мини турнири от по 4 отбора. Победителите от всяка група се класират за финалите.

На финалния турнир, който ще се състои догодина в Словакия 7-те класирани тима, както и домакина, се разделят в две групи по 4 отбора. Победителите ще играят на полуфиналите. А двата най-добри отбора спечелили полуфиналните двубои ще се изправят на финал.

На 21 октомври, неделя, от 15:00 часа българските юноши ще приемат в Стара Загора връстниците си от Испания. Испанците имат традиция в турнира в тази възраст след като преди 2 години играха финал на турнира в Лихтенщайн, но загубиха от Англия с 2:1.

Другият мач, който ще се играе в Стара Загора е на 24 октомври, сряда, от 15:00 часа. В него ще се срещнат силните отбори на Полша и Испания.

Треньор на родените през 1996 г. футболисти е Методи Деянов. Досега в набора не са попадали играчи на Берое от същата възраст. Юношите на Берое от тази възраст се състезават в Елитна юношеска група до 17 години.

Домакинството на двата най-престижни мача от мини турнира в България може да бъде огромна гордост за ръководството на Берое, което без много приказки и за много кратко време успя да освежи стадион "Берое", да подмени тревната настилка и да ремонтира основно помещенията в стадиона така че те да отговарят на изискванията да приемат едни от най-добрите тимове в Европа. Оценката на представителите на УЕФА е еднозначна - Берое разполага с най-модерния терен в България. Домакинството е и чест за Стара Загора. Както е известно през 2015 година Стара Загора ще е сред градовете домакини на финалите на европейско първенство в същата възрастова категория (тогава - родени 1998 г.), заедно със стадионите "Беркут"" в Брестник, пловдивските "Христо Ботев" и "Локомотив", "Хаджи Димитър" в Сливен, "Несебър" в Несебър, "Созопол" в Созопол и "Лазур" в Бургас.