Защитникът на “Левски” Орлин Старокин, който пропусна снощния мач срещу Берое (2:1), вероятно ще отсъства и за двубоя с Пирин (Гоце Делчев) в събота. Това още повече утежни положението в защитата на “сините”, след като на вчерашния мач контузия получи Димитър Везалов и бе заменен принудително.

Старокин имаше проблеми с бедрото в седмицата преди двубоя под Аязмото, но тя се е задълбочила и той остана в София, където ще продължи възстановителни процедури.

От началото на сезона почти няма бранител на “Левски”, който да не се е оплакал от контузия. Заради травми аут от терена за различен период от време бяха Ромейн Ели, Димитър Везалов и Александър Башлиев. Единственото изключение бе холандският десен бек Дъстли Мулдер, който има пропуснати минути само в мача от втория кръг срещу “Ботев” (Пд), когато в 72-ата минута бе сменен заради стомашен вирус, който го мъчеше.

Единствената добра новина за Илиан Илиев и треньорския щаб може да се окаже връщането в игра на титуляря на позицията отляво на защитата Нуно Пинто, чието възстановяване върви повече от добре. През лятото португалският бранител бе опериран заради счупване в областта на глезена.