Юношите старша възраст на Черно море (родени през 1990 година) победиха Славия с 2:1 в първа четвъртфинална среща от Републиканското първенство. Двубоят се игра на стадион "Корабостроител" под Аспаруховия мост пред около 150 зрители.

Варненци, които са с една година по-малки от своите връстници, откриха резултата в 20-ата минута чрез Пламен Георгиев, който завърши перфектно двойно подаване със свой съотборник. В 40-ата гостите от София останаха с човек по-малко. В 65-ата "белите" стигнаха до изравнително попадение след абсолютно измислен фаул, пише ole-bg. Варненци обаче стигнаха до крайния успех. Футболистът на Черно море Михаил Паскалев донесе победата на своя тим след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар. В края на мача "моряците" удариха и греда. Реваншът е на 16 юни от 10:30 часа в София.

"Не съм доволен от играта ни. Бяхме с човек повече на терена, но не можахме да се възползваме от това и не контролирахме достатъчно добре играта. Трябваше да вкараме повече попадения и да предрешим крайния изход на четвъртфинала", заяви след двубоя старши треньорът на Черно море Тодор Марев. /БЛИЦ

Юноши старша възраст (родени 1990 г.) - 1/4-финали, първи срещи:

Нафтекс - ЦСКА 0:5

Левски - Спартак (Пл)

Черно море - Славия 2:1

Ботев (Пд) - Берое

* Реваншите са на 16 юни