Юношите старша възраст на Черноморец са на крачка от спечелването на медали от Републиканското първенство, след като в първи 1/4-финален мач се наложиха с 3:0 над връстниците си от гостуващия Локомотив (София). Реваншът в София е на 16 юни (сряда) от 10:30 часа. Ако продължат напред, което е почти сигурно, младите "акули" ще се окичат най-малко с бронзови отличия, които се полагат на полуфиналистите.

В първия четвъртфинал на стадион Черноморец домакините изковаха класическата си победа още до почивката. Не беше изтекла и минута от началото, когато Николай Кралев откри резултата. В средата на полувремето Станислав Дрянов, който е във възрастовата група за деца, но играе при юношите изработи дузпа, реализирана от Михаил Кушинов. Пет минути преди почивката се разписа самият Дрянов след отличен пробив и центриране на левия бек Стоян Мантаров.

През второто полувреме възпитаниците на треньорския тандем Владо Стоянов-Мирослав Кралев професионално намалиха темпото, което беше обяснимо с оглед на многото им мачове през сезона и заради непосилната жега. /БЛИЦ

РЕПУБЛИКАНСКО ПЪРВЕНСТВО
Юноши старша възраст (родени 1991 г.)

1/4-финали, първи срещи
ЦСКА - Левски 0:2
Черноморец - Локо (Сф) 3:0
Видима-Раковски - Черно море 2:0
Светкавица (Търговище) - Чавдар (Етрополе) 2:4
* Реваншите са на 16 юни (сряда)