Черноморец (Бургас) отстъпи второто място в Елитната юношеска група до 19 години след равенство 1:1 у дома с Черно море. След 27-ия кръг от първенството младите "акули" са на 3-ата позиция с 49 точки, колкото има и Славия, но головата разлика на "белите" е с един пункт по-добра (+30 срещу +29). Напред се е откъснал Литекс с 60 точки.

Морското дерби се игра при изключително тежки условия на стадион "Черноморец". Проливният дъжд и хлъзгавият терен затрудниха максимално юношите, които демонстрираха мъжко поведение.
И двата гола паднаха през първото полувреме. Бургазлии поведоха още в 4-ата минута с гол на Георги Кръстев, а гостите изравниха в 36-ата с далечен удар и не без помощта на вятъра. Домакините владееха трайно инициативата до края, но направиха поредица от пропуски.

"Много съм доволен от момчетата, които се раздадоха с нужния ангажимент в тежките условия за игра. Контролирахме мача непрестанно, но не показахме спокойствие и класа в многото голови ситуации", коментира треньорът на Черноморец Мирослав Кралев.

На 10 май старшата на "акулите" гостува именно на Славия в спора за второто място. /БЛИЦ