Етър започна с незаслужена загуба пролетните си домакинства в Елитната юношеска група до 19 години. Възпитаниците на треньора Милчо Сирмов отстъпиха у дома с 0:1 на Любимец, който е и пряк конкурент на "виолетовите" във втората половина на класирането.

Трима играчи от мъжкия отбор на Етър бяха дадени на дубьорите - вратарят Радослав Рашков, халфът Джихат Кямил и новият нападател Симеон Баев. Съперникът обаче изненада с факта, че бе довел максималния брой четима футболисти от първия си тим.

Етърци имаха инициативата и Симеон Баев демонстрира своята бързина по фланга. Нито едно от завършващите му подавания обаче не можа да донесе голов пас за съотборниците. Джихат Кямил можеше да открие резултата, но пропусна да се разпише с глава след ъглов удар.

Две положения възникнаха пред младия Никола Костов. При първото обаче той шутира в тяло на защитник, а при второто ударът му мина край гредата. В заключителните минути Етър тръгна тотално напред, за да търси победен гол, но последва грешка в защита, която донесе попадение с цената на трите точки за Любимец.

В следващия 20-и кръг "виолетовите" гостуват на 14 март от 14:30 часа във Варна на Черно море, а следващото им домакинство е на 21 март срещу Славия. /БЛИЦ